קינואה במקורה היא מאכל עממי, ששימש כספק חלבון בסיסי ותיק לתושבי דרום אמריקה עוד בתקופת האינקה. בזכות עמידותה, ניתן היה לגדלה גם בסביבה ההררית של האנדים. לא בכדי זיכו אותה האינדיאנים במעמד קדוש: הקינואה בעלת ערך תזונתי הגבוה ביותר. היא עשירה בחלבון איכותי, סיבים תזונתיים, מגנזיום וברזל.
ניתן להשיג בישראל שלושה סוגים של קינואה, דומים בטעמם:
1. קינואה צהובה – סוג הקינואה הנפוץ ביותר, שניתן למצוא לא רק בבתי טבע אלא גם בסופרמרקט ובשוק.
2. קינואה אדומה – עשירה בנוגדי חמצון ובעלת טעם יותר אגוזי.
3. קינואה שחורה – עשירה יותר בברזל מחברותיה, ומזמינה משחקי צבעים עם ירקות כתומים, אדומים או ירוקים.
מתכון בריא עם קינואה צהובה. המתכון טבעוני ומתאים לטבעוניים שבינינו.
המצרכים:
1 כוס קינואה צהובה.
2 כוסות מים
1 גמבה טרייה
1 בצל אדום
חופן עלי פטרוזיליה
20 זיתים שחורים ללא גלעין.
קורט מלח ופלפל שחור
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה עם המים ומקררים אותה אחרי הבישול.
קוצצים לקוביות את הגמבה והבצל ,את הזיתים חותכים לרבעים ואת הפטרוזיליה קוצצים דק
מערבבים עם הקינואה הקרה, מוסיפים את התבלינים ובתאבון.