מתכון לסלט שהוא גיוון מדליק ובריא לסלט הקבוע של חסה-מלפפון-עגבניה. המתכון טבעוני ומתאים גם לטבעוניים שבינינו.
מה אנחנו מקבלים?
שפע של ויטמינים, נוגדי חמצון, אומגה 6 ומגנזיום. נוכחותו של שמן הזית מגבירה את הספיגה של הקרטנואיד בטא קרוטן. תוספת הסלק מעשירה את הדם בברזל ומאפשרת פעילות מעיים תקינה.
המצרכים:
1סלק גדול טרי
2גזרים
כף גרעיני דלעת
כף גרעיני חמנייה
1 לימון סחוט
כפית סוכר קנים (אם אין אז סוכר לבן רגיל, או סוכר חום).
חופן חמוציות
קורט מלח
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מקלפים את הגזר והסלק וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים את השמן זית את מיץ הלימון הגרעינים והחמוציות ואת שאר התבלינים.
מערבבים היטב ובתיאבון.