נושא ההרצאה: מה הן האלטרנטיבות לפסיכיאטריה?
מקום: התערוכה הבינלאומית לפסיכיאטריה, סלון יפו לאומנויות, האנגר דרומי, נמל יפו.
תאריך: 24/9/13
שעה : 19:00
שלום, שמי חן אדדי, אני הרבליסטית קלינית (מטפלת באמצעות צמחי מרפא) וביוכימאית. היום באתי לדבר אתכם על אלטרנטיבות לפסיכיאטריה. ז"א כיצד ניתן למנוע או להפחית שימוש בתרופות פסיכיאטריות.
חרדה, פחד, דאגת יתר, מתח, כעסים, דיכאון ורגשות אחרים הם תופעות שכל האנשים החיים במציאות העכשווית יחוו ברמה זו או אחרת במהלך חייהם. אנחנו חיים במציאות בה כל שניה קורה משהו.
אז מתי ואיך בעצם נוצר הקושי? ומתי יתכן שימוש בתרופות פסיכיאטריות?
ה"משהו" הזה הוא שינוי, שינוי שלא תמיד תכננו, לא תמיד עצרו ושאלו אותנו אם אנחנו חפצים בו, הוא פשוט "קרה". ישנם כמה סוגים של שינויים:

התערוכה הבינלאומית לפסיכיאטריה, חוסר איזון במערכות הגוך יכול להביא לשינויים במצב הרוח ואף לחרדה ודיכאון..
שינויים סביבתיים: זיהום אויר, חשיפה לקור או לחום, זיהום סביבתי, רעש חזק ממכונות, מטוסים, קרינה, חשיפה למתכות ורעלנים אחרים (עובדי מעבדה מדווחים רבות על מיגרנות וכן, בדמם יתכן ריכוז גבוה של מתכות ורעלנים) המשבשים את תמונת הדם, את פעילות הכבד, הכליות ובהתאמה, את הביוכימיה של הגוף.
שינויים פיזיים: הפרעות בתיפקוד בלוטת התריס, הפרעות בתיפקוד בלוטת אדרנל הכליה, חוסר איזון הורמונלי למשל בתסמונת גיל המעבר, אלרגיות (מתפתחות) למזון, תזונה לא נכונה, שימוש בסמים או באלכוהול, שימוש בממריצים כדוגמת קפאין לאורך זמן, בעיות שינה שלא מטופלות, שימוש בתרופות מרשם לאורך זמן (גם כאלה שנראות תמימות למראה).
דוגמאות:
היפרתירואיד או תפקוד יתר של בלוטת התריס יכול להביא בקלות לחוסר שינה. הצטברות של חוסר שינה יכולה להביא בנקל לחרדה ולדיכאון.

כדי להחזיק מעמד במירוץ החיים, אנו לעיתים שותים עוד כוס קפה ו..עוד אחת. לקפה יש יתרון מיידי. הוא נותן לנו עירנות ואנרגיה מיידיית. אך בשימוש ארוך, הוא שוחק את בלוטת האדרנל והויטמינים החיוניים,וגורם לעייפות גבוהה יותר. בתמונה פירסומת לקפה כפי שנצפתה בשוק מאוור בברלין. בכיתוב " You can sleep when you"re dead.
צריכה מוגברת של קפאין (יותר מידי קפה, יותר מידי קולה, יותר מידי עוגיות שמכילות קפאין) יכולה להביא לשחיקה של בלוטת יותרת הכליה, ובהתאם לכך, לחרדה מוגברת.
שימוש לא מבוקר וארוך בתרופות כמו תרופה נגד צרבת, מוריד את חומציות הקיבה, גורם לחוסר ספיגה של ויטמינים חיוניים, דבר היכול להביא לאנמיה – חוסר דם, וחוסר חיוני בויטמיני B, אשר מייצבים את מערכת העצבים, ובהעדרם, ישנם שינויים תכופים במצב הרוח.
עישון מכלה ויטמינים ידוע. בהעדר תזונה נכונה ומפצה, ויטמין C, נעלם מן הגוף. מי סובל? בלוטת יתרת הכליה, מה התוצאה? חרדה.
שימוש במשלשלים (לקסטיביים) לאורך זמן, מביא לבעיות רבות במערכת העיכול, חוסר ספיגה, חוסר בויטמינים ובמינרלים חיוניים, ובהתאמה, שינויים במערך הביוכימי של הגוף, חוסר בחלבונים ועוד.
לידה – מביאה לאובדן מאסיבי של דם, עייפות מוגברת, ועקב השינויים ההורמונליים הקיצוניים יכולה להביא גם לדיכאון, מה שמכונה: דיכאון לאחר לידה.
תסמונת גיל המעבר – שינויים הורמונלים, נפילה חדה של אסטרוגן, יכולה להביא להזעות, גלי חום קיצוניים, דפיקות לב מואצות ותסמיני חרדה מוגברים.
שינויים במערכות היחסים הקרובות אלינו: בני זוג, עבודה, ילדים, לימודים.
כעת אתן דוגמאות לשינויים במערכות היחסים הקרובות אלינו:
*התאהבות יכולה להיות נפלאה וכיפית, עד שהצד השני מחליט שלא מתאים לו.
*מקום עבודה יכול להבטיח יציבות לאורך זמן עד שמפטרים אותך.
*חברות טובה ויומיומית של 10 שנים זאת ברכה , עד שהיא טסה להוואי, עם בעלה החדש.
*חיי נישואין מוצלחים מאוד, עם ילדים כישרוניים מאוד,עד שהבעל מתגלה כבוגד.
*בלימודים בתואר, ההרגשה נהדרת, אוטוטו מסיים, עד שנכשלתי בבחינה הסופית.
*בעבודה מאוד כיף לי, עד שמבקשים ממני לעשות דברים שאינם חלק מאמות המוסר והערכים שלי.
אין פלא,אם כן, שאנחנו מושפעים מהשינויים האלה. גם שינויים קטנים יותר, יכולים לעורר בנו רגשות כמו פחד, מתח, ייאוש ודיכאון. כולנו בני אדם. לעיתים, מספיק, שמשהו יזרוק מילה "לא במקום", ויבקר אותנו, כדי שזה יבעס (יהרוס) לנו את היום.
אלה הם רק מקרים בודדים של שינויים תכופים. אם אדמה את החיים למשהו, הייתי משתמשת בים. לפעמים הים שקט ואין גלים, ולפעמים יש גלים, יש גשם, סערה וברקים. רב החובל בספינה בים צריך לצלוח את המסע הזה שנקרא "חיים".
כדי להנות מהמסע, לצבור חוויות ולהתגבר על הקשיים בדרך, טוב יהיה אם יהיו לו את הכלים (המפרשים, הבוכנות, פחות מבינה במכניקה) הנדרשים לכך. הוא גם יכול להעזר באנשים בדרך, שיראו לו את הכיוון אם ה"מצפן" לא עובד זמנית, או "חטף רטיבות".
הקושי מתרחש בהתמודדות מול המצבים החדשים, שתיארתי כאן, בהסתגלות אליהם, וביכולת שלנו לקבל את השינויים האלה, גם מבחינה נפשית וגם מבחינה פיזית. אז מה הם תסמיני החרדה והדיכאון? ומה הן תופעות הלוואי של כדורים נוגדי דיכאון וחרדה? לחלק ב' של ההרצאה לחץ כאן.
חלק ג': מהי רפואה טבעית לחרדה ודיכאון? לחלק ג' של ההרצאה לחץ כאן.
יעוץ לצמחי מרפא, תפריט בריא, חליטות תה, תבלינים באוכל והתאמת תוספי מזון רלבנטים, מינונים, ואופן לקיחה נעשים בקליניקה תוך כדי שקילת כל הגורמים/ טיפול תרופתי.
המידע המופיע במאמר זה הוא לידע אישי בלבד. אין בכתוב משום המלצה לשימוש או ריפוי מחלה או סימפטום כלשהוא. שימוש במידע זה ע"י הגולש באתר, חל על אחריותו האישית בלבד.