ירקות חמוצים כבושים מוסיפים פרוביוטיקה יומיומית לפלורת המעיים, סיבים תזונתיים המסייעים לפעילות מערכת העיכול וגם מגוון של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון.
המתכון אפשרי גם עם ירקות אחרים כמו שומר, סלרי, צנון וצנונית.
כדאי לעשות אבחנה בקליניקה כדי לראות את איזה ירקות יותר מתאימים לכם בתזונה יומיומית המטיבה עם בריאותכם.
מס' מנות: 10
המצרכים:
4 גזרים בינוניים חתוכים לטבעות
1/4 כרובית בינונית חתוכה לפרחים קטנים
קולורבי גדול חתוך לפרוסות
2 גמבות קטנות פרוסות לחתיכות
3 כפות שמן זית
1/4 כף מלח ים אטלנטי/ מלח רגיל
2 לימונים סחוטים
אופן ההכנה:
מניחים את הירקות בתוך טאפ וור, או כל קערה אחרת עם מיכסה.
מוסיפים את המלח, הלימון ושמן הזית.
סוגרים את הקערה. משקשקים אותה מספר פעמים לעירבוב אופטימלי. ומניחים אותה בצד ל – 10 שעות. מידי פעם
כשעוברים במטבח או עוברים ליד המקרר (וזה קורה דיי הרבה), נותנים עוד שיקשוק או שניים ואפילו הופכים את הקערה על פיה ( כמנהג הפתגם הידוע…).
זהו. עכשיו מכניסים למקרר, ויש לנו חמוצים כתוספת לכל ארוחה, ולכירסום קולני ראוי!
בתיאבון!