מתכון לאורז מלא, אורז בר ואורז אדום. מה אנחנו מרוויחים?
שובע לאורך זמן, הרגשה טובה בבטן, מגוון ויטמיני B שנותנים רוגע למערכת העצבים, ושקט נפשי.
המצרכים:
1 כוס אורז מלאה המורכבת מ 3 סוגים של אורז:
1/2 כוס אורז מלא עגול
1/4 כוס אורז בר
1/4 כוס אורז אדום.
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות.
בצל אחד גדול חתוך לקוביות קטנות.
כף או שתיים שמן זית, קורט מלח וטיפה פלפל שחור, וכפית אחת מלאה של תבלין פילדלפיה.
אהבה ותיאבון.
אופן ההכנה:
לוקחים סיר רחב, ומכניסים את שמן הזית. מטגנים את הבצל קלות ומוסיפים את הגזר.
מערבבים. מוסיפים את האורז, מערבבים.
מוסיפים 2 כוסות מים רתוחים (משתמשים באותה כוס), את תבלין הפילדפלפיה ומערבבים.
מעבירים את הסיר לבישול על אש קטנה. הכי קטנה שיש, למשך כ – 50 דקות.
בתיאבון!
מה עושים כדי למנוע מהגוון הכהה של האורזים לרדת ולהפוך את כל התשביל לעיסה שחורה/אדומה כהה?
היי ריטה,
שאלה טובה וחשובה! אז אני גיליתי שכשלא קונים תערובת מוכנה של שלושת האורזים האלה, ומחלקים את האורז ל1/4 אדום, 1/4 שחור ו1/2 אורז מלא, הצבע השחור לא מתפשט, ואת יכולה להנות מתבשיל טעים, ולא כהה…כמו כן אני מוסיפה לתבשיל גזר ובצל, ותבלין פילדלפיה שעושים אותו, עשיר עוד יותר. אם יש לך מתכונים בריאים וטובים נוספים לשתף, אשמח לשתף את הגולשים. כמו כן את מוזמנת לדף הפייסבוק של האתר בו מתפרסמים מתכונים ומידע על צמחי מרפא מערביים לשימוש ביתי https://www.facebook.com/haTamzit, יום טוב ממני, חן.