מתכון בריא לשעועית לוביה עם תרד

מס' מנות: 5 מנות.

הלוביה מחזקת את אלמנט האדמה עפ"י הרפואה הסינית וגם מספקת מגוון של ויטמיני B, ושובע לאורך זמן. היא קלה יחסית לעיכול. צולם ע"י חן אדדי, במטבח הביתי.<

הלוביה מחזקת את אלמנט האדמה עפ"י הרפואה הסינית וגם מספקת מגוון של ויטמיני B, ושובע לאורך זמן. היא קלה יחסית לעיכול. צולם ע"י חן אדדי, במטבח הביתי.

המרכיבים:

2 כוסות שעועית לוביה

2 בצלים בינוניים

2 שיני שום

3 עגבניות מגורדות

כפית כמון  + כפית זרעי כוסברה טחונים.

חבילת תרד קפוא או טרי (800 גרם). אם התרד טרי, מבשלים כפי שהוא. אם הוא קפוא, מפשירים וסוחטים אותו. ניתן לעשות את המתכון גם עם עלי מנגולד (החלק הירוק).

אופן ההכנה:

משרים 2 כוסות לוביה למשך הלילה עם אצת קומבו. למחרת, מסננים את המים, מרתיחים את הלוביה במשך 30 דקות לערך עד לריכוך (אפשר ורצוי לטעום), מסננים את המים, ושוטפים את הלוביה במים פושרים, מסננים במסננת, ומניחים בקערה בצד.

בינתיים, לוקחים סיר ומניחים בו כף שמן זית, מטגנים קלות 2 שיני שום פרוסות ומוסיפים 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק. מטגנים עד השחמה. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת הלוביה, ומערבבים.

מבשלים על אש (נמוכה) כ – 25 דקות בסיר עם מכסה ורבע כוס מים מהברז. מוסיפים את התרד, הכמון וזרעי הכוסברה הטחונים. מוסיפים קורט מלח ומעט פלפל לבן (זהירות חריף), מערבבים ומבשלים כ – 5 דקות נוספות.

לסיום מוסיפים כף שמן זית, מערבבים ומגישים חם.

בתיאבון!

תגובות

תגובות

Posted in מתכון בריא | Tagged , , , , , , , , , | 1 Comment

One Response to מתכון בריא לשעועית לוביה עם תרד

  1. אביאל says:

    שעועית טרייה ישר מהשוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים