איך להוציא גרעיני רימון ב – 5 דקות?

231013 042העונה טובה לרימונים ופגשתי אתמול רימוני ענק בשוק האיכרים בנמל תל אביב.

אז הבאתי הביתה רימון בגודל אבטיח קטן ותוך 5 דקות, היה לי אחלה קינוח וגם משהו לעבודה למחרת.

הרימון מאוד מאוד בריא. אפשר להוסיף אותו לסלטי פירות, לטבולה, לקינואה, ולכל מתכון בריא צבעוני. מבחינה רפואית הרימון טוב מאוד לטיפול בדלקות גרון, כנוגד חמצון, להורדת כולסטרול וגם לטיפול מעולה לכלי דם פגועים ודליות. מה לא עושים עם רימון? לא שותים מיץ רימון  או אוכלים אותו על בטן ריקה. זה יכול לגרום לכאב בטן.

אז מה בעצם עושים כדי להוציא גרעיני רימון ב – 5 דקות?

271013 005ניתן להוציא את הגרעינים ע"י הורדת הכיפה של הרימון, חיתוך הרימון לשניים, ואז כשחצי הרימון בידכם, כשהגרעינים כלפי מטה, להכות בו בעדינות. אני פחות התלהבתי מהשיטה הידנית הזו כי רימון יכול לעשות כתמים בבגדים ובידיים ומצאתי פולט רימונים בו אני משתמשת בקביעות.

קונים את המפלט רימונים הזה, ומשתמשים באיזה משהו כבד מהבית. זאת יכולה להיות מצקת, כותש שום, או כוס זכוכית עבה, אני השתמשתי כאן במצקת, אבל כל כלי שאפשר להכות בו בעדינות, ישרת את המטרה.

המתקן מורכב מ – 3 חלקים: קערה, מסננת, ומין תחתית סילקון – עליה מכים בעדינות.

271013 010התוצאה:

מלא מלא גרעיני רימון.

לשאלות אני כאן.

לכיבוד – אני גם כאן.

שיהיה בתיאבון!

תגובות

תגובות

Posted in יעילות במטבח | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים