
הקינמון הוא צמח חשוב להורדת סוכר, וכן להצטננות ולשפעת. ניתן לשים אותו באוכל גם כאבקה וגם לצרוך אותו בכמוסות. מתוך ויקיפדיה Chaojoker.
הקינמון על ריחו המשכר, מוכר לנו מהמטבח, בעיקר מקינוחים הכוללים עוגות, עוגיות, פאי, וליפתנים. יש כאלה שמשתמשים בו גם לבישול ירקות מאודים, אורז מתקתק וגם מפזרים אותו על כוס חלב או יוגורט עזים, את המקל של קליפת הגזע, עוד לפני שטחנו אותו, נוכל למצוא במשקה סיידר תפוחים חמים בחורף.
הקינמון מגיע אלינו מהאי סרי לנקה ומוכר היטב מזה אלפי שנים בתכונותיו הרפואיות הרבות.
חלק צמח בשימוש: קליפת גזע.
אנרגטיקה: צמח חם, מתוק ויבש לשימוש לטווח ארוך.
שימוש רפואי:
1. עוזר להורדת סוכר בסוכרת טייפ 2 בשילוב עם הצמחים הבאים: ג'מנמה (Gymnema Sylvestre), מלון מר (Momordica charantia), כורכום (Curcuma longa | Turmeric), חילבה (Trigonella foenum graecum), עלי זית (Olea europea) גלגה (Galega officinalis ) ורבים אחרים.
2. משפר ספיגה במערכת העיכול ומונע גזים, ושלשולים
3. מצוין לטיפול בשפעת, נזלת, שיעול ליחתי, קוצר נשימה, ובהתקררויות.
4. מטפל במעי רגיז עם או בלי שלשולים על רקע קור (אבחנה תעשה בקליניקה).
5. משפר זרימת דם היקפית.
6. פותח תיאבון בדומה לצמחים כמו כורכום (Curcuma longa | Turmeric) ופלפל לבן.
7. מחזק את הגוף במצבי חולשה, עייפות וסחרחורת.
8. הצמח מחזק את השלפוחית ומונע בריחת שתן (על רקע קור,פרטים בקליניקה).
9. הצמח מטפל באין אונות (על רקע קור).
10. הצמח מטפל בחיידק הליקובקטר פילורי בשילוב צמחים אחרים כמו הדרסטיס (Hydrastis canadensis), כורכום (Curcuma longa | Turmeric), קופטיס (Coptis chinensis) ועוד.
11. הצמח מוריד את רמת השומנים בדם (טריגליצרידים) ומונע חמצון של הכולסטרול הרע (LDL)
קונטרא אינדיקציות:
1. הצמח אינו מומלץ לאנשים עם לחץ דם גבוה או עם נטייה ללחץ דם גבוה.
2. הצמח אסור לשימוש בהריון.
3. הצמח אינו מומלץ לאנשים עם כיבים ידועים במערכת העיכול.