תוספי תזונה וצמחי מרפא לדלקות כרוניות

דלקות כרוניות כמו דלקת מפרקים (arthritis), אוסתאוארטריטיס (Osteoarthritis), דלקת בברכייםדלקת בנרתיק או דלקת בדרכי השתן (urinary tract infection), ראומטיזם (Rheumatism)  המאופיינת בסימפטומים  (urine infection symptoms), לויקוציטים בשתן, חיידק בשתן וכן דלקות רבות ולא נעימות אחרות דורשות פעמים רבות תהליך של ניקוי רעלים, נוגדי חמצון ונוגדי דלקת רבי עוצמה.

ארטישוק (Cynara scolymus) הינו מנקז עדין של הכבד ומומלץ בתהליכי ניקוי. צולם ע"י חן אדדי, בשוק הכרמל, תל אביב.

ארטישוק (Cynara scolymus) הינו מנקז עדין של הכבד ומומלץ בתהליכי ניקוי. צולם ע"י חן אדדי, בשוק הכרמל, תל אביב.

פורמולה של צמחי מרפא הינה דבר מורכב בה יש לקחת בחשבון את האיבחון של הבעיה, איך נראות בדיקות הדם, האם עפ"י הרפואה הסינית והמקרוביוטיקה  זוהי תופעה של "קור" או "חום" ?

יש לקחת בחשבון גם את פינוי הדלקת ולשם כך משתמשים בצמחים מפנים ומנקזים. גם מאזן חומצות השומן בגוף, חיוני מאוד למניעת התפתחות של דלקות. להלן מס' דוגמאות לתוספי מזון וצמחים בולטים לטיפול בדלקת.

1. חומצות שומן: 

חומצת שומן גלא – שמן נר הלילה ( Primrose) או שמן בוראז' (Borage Oil), אומגה 3 מזרעי צ'יה (Salvia Hispanica), אומגה 3 מזרעי המפ  (Hemp Seed oil), אומגה 3 מדגי ים צפוניים ממעמקיםאומגה 3 מאצות (DHA Algea)סלדרין (Celadrin), שמן קצח (Nigela Sativa).

2. טיפול בצמחי מרפא: 

כורכום (Curcuma longa), בוסוויליה (Boswellia spp), קינמון (Cinnamomum zeylanicum), ציפורני השטן (Harpagophytum procumbens), קלנדולה (Calendula Officinalis), מיץ חמוציות – Cranberries (Vaccinium macrocarpon) או בכדורים בריכוז גבוה, בוכו (Barosma betulina), סירפד (Urtica dioica), ארטישוק (Cynara scolymus), גדילן מצוי (Silybum marianum), שן ארי ( Taraxacum spp) ורבים אחרים.

3. תוספי מזון: קוורצטין (Quercetin), ברומלין (Bromelain), תמצית זרעי ענבים (Grape Seeds Ext), ויטמין Dגלוקוזמין (Glucosamine), כונדרואיטין (Chondroitin), מ.ס.מ (MSM).

4. פורמולות לניקוי רעלים בדגש על הרקמה הפגועה.

קלנדולה או בעברית ציפורני החתול

קלינדולי או בעברית ציפורני החתול משמשת כנוגדת דלקת, היא גם מנקה את הכבד ומטיבה עם העור.

5צמחי מרפא אדפטוגנים

6פטריות מרפא יפניות

 

ייעוץ לתפריט בריא, חליטות תה, תבלינים באוכל והתאמת תוספי מזון רלבנטים, מינונים, ואופן לקיחה נעשים בקליניקה תוך כדי שקילת כל הגורמים/ טיפול תרופתי.

המידע המופיע במאמר זה הוא לידע אישי בלבד. אין בכתוב משום המלצה לשימוש או ריפוי מחלה או סימפטום כלשהוא. שימוש במידע זה ע"י הגולש באתר, חל על אחריותו האישית בלבד.

תגובות

תגובות

Posted in תוספי תזונה וצמחי מרפא לפי מחלות | Tagged , , , , , , , , , | Leave a comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים