מודעות עצמית ר' נחמן מברסלב

יהדות ומודעות עצמית על פי תורתו של ר' נחמן מברסלב

רבי נחמן מברסלב, היה אדמו"ר חסידי , מייסד חסידות ברסלב והיה מורה רוחני לתלמידיו.

ספרי ר' נחמן מברסלב: סיפורי מעשיות וליקוטי מוהר"ן. צולם ע"י חן אדדי, בבית.

ספרי ר' נחמן מברסלב: סיפורי מעשיות וליקוטי מוהר"ן. צולם ע"י חן אדדי, בבית.

לשמחתי הרבה, אי שם, באמצע חיי, התוודעתי לכתביו, ונמשכתי אחרי תורותיו.

למדתי להסתכל  קצת אחרת ממה שהכרתי על החיים, על המטרות שלי בחיים, ועל מה זה באמת להיות אדם או כמו שר' נחמן מברסלב מכנה זאת "האיש הישראלי".

למדתי על אמונה, על פשטות, על התבודדות, על התפילה ועל סיפורי מעשיות משנים קדמוניות. גיליתי עולם שלם של עומק ותוכן , עצות טובות לחיים פוריים, איך להתמודד עם פחד, איך לחיות חיים של שמחה.

בקליניקה אני מיישמת חלק מהעצות הטובות שנתן הצדיק הזה, נחל נובע מקור חכמה, ומוצאת פעם אחרי פעם שבכל עניין יש לצדיק עצה טובה, שדורשת ראייה אחרת, מפוכחת יותר על החיים שלנו.

בקליניקה מיושמות מדיטציות על פי תורותיו בליקוטי מוהר"ן, וכן עבודת התבוננות יומיומית.

כמו כן מובאים דוגמאות גם מספר התנ"ך לסיטואציות דומות לחיינו, הרי גם ספר התנ"ך כתוב בדרך של סיפור מעשיות ממש כמו החיים.

בין אימרותיו החשובות של ר' נחמן מברסלב:

"האם יש משהו שאתה משתוקק לו, או משהו שהיית רוצה מאוד שיקרה? התמקד בו, בכל יכולת הריכוז שלך. דמיין לך אותו בפרטי פרטים. אם רצונך איתך דיו, וריכוזך עז דיו, תוכל לממש את משאלותיך".

"אם ברצונך להיות איש אמת, אל תושפע מדבר אחרים. הן מקורת רוחם ממך והן ממורת רוחם. נסה להשתחרר מתלות, מלהיות כפוף תמיד לדעת זולתך. אז תהיה חופשי להיות מי שאתה באמת".

"עיקר ישוב הדעת הוא על ידי שמחה, כי על ידי השמחה יוכל להנהיג את המוח כרצונו ולישב דעתו ולחשוב".

"נהוג לחשוב שהשכחה הינה חסרון. אני סבור שהיא יתרון. לדעת לשכוח, פירושו להשתחרר מכל תלאות העבר".

כשאדם יודע שכל מארעותיו הם לטובתו, זאת הבחינה היא מעין עולם הבא". "אין ייאוש בעולם כלל".

מוטב להיות פתי המאמין לכל דבר, מאשר ספקן שאינו מאמין לדבר – אף לא לאמת.

על רבי נחמן מברסלב בליקוטי מוהר"ן:

"כי הוא מדבר מכלליות הכל בכלל ובפרט, כולל כל העולמות והדרגות שבעולם של כל אדם, כקטן כגדול" , "ומכל דבר ודבר וכל ענין וענין שהוא מדבר, על פי רוב ידבר ממנו כמה וכמה פעמים, וכל פעם בסיגנון אחר, בדרך עצה טובה אחרת".-  מתוך ליקוטי מוהר"ן – הקדמה.

תגובות

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים