ערכים תזונתיים: חלבון ממקור חי, סיבים תזונתיים, מגנזיום, ברזל ואשלגן, סידן, בטא קרוטן, חומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 9.
מס' מנות: 4 (3 קציצות לכל אחד).
המצרכים:
1 בצל גדול
400 גרם פילה סלומון קפוא או טרי חתוך דק
חופן עלי נענע (5 עלים)
מקלוני בטטה (בטטה גזורה עם קולף) מבטטה קטנה או חצי בטטה בינונית
אלטרנטיבה: בטטה מרוסקת דק במעבד מזון.
סיבי גזר מ 2 גזרים קטנים (שנשארו מהמסחטהמיץ גזר, למה לזרוק?)
אלטרטיבה: גזר מרוסק דק במעבד מזון.
1 ביצה גדולה
2 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט מלח
מעט מאוד פלפל לבן
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל טיגון בכף שמן עד שמזהיב. מוסיפים את סיבי הגזר מהמסחטה, מוסיפים את מקלוני הבטטה, מוסיפים את הסלומון חתוך דק, מערבבים הכל.
מוסיפים קורט מלח, מעט פלפל שחור ןמעט פלפל לבן (ממש מעט), ואת עלי הנענע הקצוצים.
מערבבים את הכל בידיים , משמנים את הידיים בכפית שמן וקורצים קציצות.
משמנים בכפית שמן תבנית אפייה, ומניחים את הקציצות.
אופים בתנור או בטוסטר אובן כ 25 דקות.
בתיאבון!